Diószegi Szabó Pál

dszabopal1974-ben született Hódmezővásárhelyen. A Bethlen Gábor Gimnázium elvégzése után a szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán jogászként (1999), majd a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Karán, illetve a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán történelem szakos tanárként diplomázott (2006). Jelenleg ugyanott – a Történettudományi Doktori Iskola doktoranduszaként – oktató, tudományos kutató. Irodalmárként, történészként szakterületébe a klasszikus antikvitás, a reneszánsz és a neolatin költészet, valamint a medievisztika és a bizantinológia egyaránt beletartozik.

Első verseskötete KaMASZKomédia Shakespeare köpenyében címmel 2007-ben, Szegeden jelent meg. 2011-ben pedig IdőmÉrték, húsz év verseiből (1991–2011) című kötete látott napvilágot Hódmezővásárhelyen.

A Szegedi Tudományegyetem által meghirdetett verspályázatok első helyezettje volt 2002-ben, illetve 2009-ben, második díjasa 2005-ben.

Verseit közölte az Irodalmi Jelen, a Partium, a Spanyolnátha, a Szegedi Szépírás, a SzegediLap, az Agria, valamint a Vásárhelyi Látóhatár. A Szegedtől Szegedig antológiák, a Szeged effekt és a Szeged effekt 2 szerzője.

A Szegedi Szilánkok irodalmi szerveződés társalapítója, a Fiatal Szegedi Írók Körének és a Magyar Írószövetségnek tagja, a Magyar Írószövetség Csongrád megyei Írócsoportjának titkára, a Szegedi Írók Társaságának elnöke.